Αναζήτηση Εργασίας και κοινωνικά δίκτυα

 

via Wikipedia

 

Καθώς η ανεργία αυξάνει και η χρήση των κοινωνικών δικτύων είναι ποια πολύ δημοφιλή στην χώρα μας θα ήθελα να δούμε αν το Facebook ή αλλά social networks θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να βρει κάποιος δουλεία.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στη θεωρία των κοινωνικών δικτύων  υπάρχουν τριών τύπων σχέσεις που θα μπορούσαν να έχουν τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτά.  Αυτές είναι : ισχυρή σχέση (πρακτικά είναι άνθρωποι που πραγματικά έχουμε σχέση, και ουσιαστικά έχουμε την μεγαλύτερη αλληλεπίδραση), ασθενή σχέση (είναι μια πιο χαλαρή σχέση είναι οι » γνωστογνωστοι» μας, που ίσος συναντηθήκαμε σε κάποια εκδήλωση ή στης διακοπές, είτε είμαστε σε ένα group μαζί ή απλά είναι φίλοι των φίλων μας.)  και τέλος είναι η μη ύπαρξη σχέσης.

Είναι προφανές ότι ο πληροφοριακός ορίζοντας γεγονότων μεταξύ ανθρώπων με ισχυρές σχέσεις είναι κοινός μια που μοιράζονται σκέψεις και αγωνίες και δράσεις. Επίσης είναι λογικό ότι ο πληροφοριακός ορίζοντας με ανθρώπους που έχουμε ασθενή σχέση είναι διαφορετικός. Τώρα, αν κάποιος ψάχνει για δουλεία πρώτα ρωτάει τους ανθρώπους που είναι κοντά του, αν ακούσουν κάτι σχετικό τότε αμέσως θα τον ενημερώσουν. Η πιθανότητα να υπάρχει μια θέση εργασίας που  να ξέρουν οι άνθρωποι που είναι λίγο πιο μακριά μας είναι πολύ μεγαλύτερη.
Άρα είναι σημαντικό να κάνουμε χρήση του ασθενούς δικτύου μας! Διαμορφώνουμε και διαμορφωνόμαστε από το ατομικό μας  κοινωνικό δίκτυο.   Δύο τρεις συμβουλές για ένα γενικό κοινωνικό δίκτυο όπως το facebook.

  • Τμηματοποιήστε  τους «φίλους σας» με τρόπο αποδοτικό για την διαχείριση των πληροφοριών που θα θέλατε να πείτε
  • Επικοινωνήστε με στους «ασθενούς σχέσεις¨ φίλους και πείτε τους  ότι ψάχνετε για δουλεία και να έχουν κάτι υπόψιν τους να σας το αναφέρουν. 
  • Αν μέσα στο δίκτυο σας  υπάρχουν άνθρωποι του εργάζονται σε εταιρίες προμηθευτών για το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει, η διεισδυτικότητα του μηνύματος σας θα είναι μεγαλύτερη. Μια που ο προμηθευτής γνωρίζει περισσότερες απ΄μία εταιρίες στόχους.

Κάντε χρήση και άλλων δικτύων όπως το twitter ή της υπηρεσίας του geeklisting.org

Εκμεταλλευτείτε τα ασθενή δίκτυα για  να  βρείτε και δουλειά.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s